De natuur en de mens

Gepubliceerd op 1 juli 2023 om 18:29

We kunnen de natuur heel gemakkelijk om zeep helpen, maar heel moeilijk terug herstellen

Waar de mens afwezig is, zie je hoe mooi de natuur kan zijn. Laat de rijken der aarde daar eens hun geld insteken, in plaats van in raketten om naar een andere planeet te gaan.

De klimaatopwarming is niet meer te stoppen. De temperatuur gaat reeds omhoog sinds de laatste ijstijd 10.000 jaar geleden. Door natuurrampen was de aarde bedekt met ijs en de noordpool en de zuidpool zijn daar nog de resten van, net zoals de gletsjers. Door minder CO2 uit te stoten kunnen we de opwarming alleen maar vertragen, maar niet stoppen. Dat zal wel gebeuren bij een volgende ramp zoals die van 60 miljoen jaar gelden toen een meteoriet de aarde trof en alle dinosaurussen zijn uitgestorven. Laat ons hopen dat dat nog een eeuwigheid uitblijft.

Oorlog

De oorlog in Oekraïne gaat niet lang meer duren. De Russen beginnen in opstand te komen. Ze geloven Poetin niet meer, maar zijn wel bang voor hem.

Lees meer »

Gevoelens

Alle levende wezens hebben gevoelens. Iedereen is het ermee eens dat mensen gevoelens hebben, zoals verdriet, blijdschap, pijn, genot enz. Maar beseffen jullie ook dat planten gevoelens hebben? Meestal staan we er niet bij stil wanneer we een slaatje eten, maar wanneer we onze bloemen zien verwelken in de vaas dan gaan we snel wat water toevoegen. Op dat moment laat onze bloem zien dat ze niet zo happy is, dat ze ongelukkig is. Ze huilt niet zoals een mens, ze jankt niet zoals een hond, nee, haar manier om haar gevoelens te uiten is helemaal anders, maar ze zijn er wel. Zonder goede reden planten kapot maken is dus respectloos. Bloemen kweken en dan afknippen om thuis is een vaas te zetten is onnodig. Voor het plezier van de mens, wordt bij industriële bloemenkwekers deze massale slachtpartij uitgeoefend en dat zou dus moeten verboden worden. Gaia komt op voor dieren, maar wie wil er opkomen voor planten?

Lees meer »

Waterstof de schoonste brandstof

Water bestaat uit 2 elementen, waterstof en zuurstof. Door elektrolyse kan men water ontbinden in die 2 componenten en beschikken we over een propere brandstof en zuivere zuurstof, ideaal om een brandstofmotor mee te laten draaien zonder afval. het afval is water. Hierbij is geen grote gevaarlijke accu nodig. Als een lithium accu in brandt schiet is hij niet te blussen. Men moet hem onderdompelen in water, dus de hele auto in een container met water onderdompelen. Men zoekt volop naar andere accumaterialen maar water is er genoeg. Er rijden al auto's op waterstof en er varen al schepen met waterstof verbrandingsmotoren, dus hoop ik dat men meer gaat inzetten op deze energiebron.

Lees meer »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.